• Okulumuz Uluslararası Antalya Altın Kep Yarışmasında Türkiye Birincisi Oldu...
    • Okulumuz Yeniden Erasmus+ Eğitimi İçin Avrupa Yollarında...
    • Okulumuz Uluslararası İstanbul Gastronomi Yarışmasında "Yılın En Başarılı Lisesi" Oldu...
Üyelik Girişi
Site Menüsü

Görev Tanımı

Müdür Yardımcısı Sezgin GÜNDÜZ'ün Görev Tanımı Belgesini görmek için tıklayınız.

Görev Tanımı - Müdür Yardımcısı Sezgin Gündüz - Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi - Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü


Müdür Yardımcısı Sezgin Gündüz

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün 27.03.2024 tarih, E-99678013 sayılı ve “Görev Tanımı” konulu yazısı kapsamında kurumunda projelerden sorumlu müdür yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Müdür Yardımcısı Sezgin GÜNDÜZ ilgi görev tanımı yazısı doğrultusunda; kurumunda Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 80'nci Maddesi ile Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin 255'inci Maddesinde yer alan "idari görevleri" icra etmektedir.


Görev tanımı nedir?

Bir kurumun ya da kuruluşun üst düzey yöneticilerinden başlayarak en alt düzey çalışanına kadar bütün personelin kime bağlı çalıştığı, görevleri, sorumlulukları ve yetkilerinin tarif edildiği resmî yazılara, dokümanlara verilen isimdir.

Memurun iş tanımı nedir?

Memur Ne Demek? Memur, idari bir sisteme bağlı olarak kamu hizmetini yapmakla görevlendirilen meslek grubuna verilen genel isimdir. Devlet memurları aylık maaş almak suretiyle çalışır. Kamu görevlisi sıfatına sahip olan memurlar, devlet güvencesi altındadır.

Memurun tanımı nedir?

Memur: Mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın, Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.

Memurların görev alanları arasında “eğitim, sağlık, adalet, emniyet, belediye hizmetleri, mali hizmetler, sosyal güvenlik, şehircilik ve çevre planlama” gibi çeşitli kamu hizmetleri bulunur. Devlet memurları, belirlenen kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde kamu hizmetlerinin sürekliliğini ve düzenini sağlarlar.

Memurlar görev tanımın dışında çalıştırılabilir mi?

657 sayılı kanunun 45. maddesi nedir?

Madde 45 - Hiç bir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz. (Değişik: 12.2.1982- 2595/2 md.)

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 45’nci Maddesi gereğince, memurlar kamu kurumlarında görev tanımının dışında çalıştırılamaz. Memurlar görev tanımında belirtilen ve yapılması kanunlara, yönetmeliklere ve Anayasa aykırı olan emirler; amirleri tarafından yerine getirilmesi talep edilse bile yerine getirilemez. Konusu yasal suç teşkil eden emirler veya görevler, amirler tarafından yazılı veya sözlü yerine getirilmesi istenilse bile kanunlar gereği yapılamaz. Amirleri, yöneticileri tarafından verilen ve konusu suç teşkil eden emirler; memurlar tarafından yerine getirilirse, o memur da amirle birlikte aynı suçtan idari disiplin soruşturması ve adli yargılanmaya tabi tutulur. Bu çerçevede konuyu değerlendirdiğimizde; kanunlara ve T.C. Anayasasına göre yapılması suç teşkil eden işler, görevler, emirler kamu çalışanları tarafından asla yerine getirilmemelidir.

TCK Madde 24 Kanunun Hükmü ve Amirin Emri:

(1) Kanunun hükmünü yerine getiren kimseye ceza verilmez.
(2) Yetkili bir merciden verilip, yerine getirilmesi görev gereği zorunlu olan bir emri uygulayan sorumlu olmaz.
(3) Konusu suç teşkil eden emir hiçbir surette yerine getirilemez. Aksi takdirde yerine getiren ile emri veren sorumlu olur.
(4) Emrin, hukuka uygunluğunun denetlenmesinin kanun tarafından engellendiği hallerde, yerine getirilmesinden emri veren sorumlu olur.

Kaynak: Sezgin GÜNDÜZ

Yorumlar - Yorum Yaz
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam22
Toplam Ziyaret720115